Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а у организацији Удружења медицинских школа Републике Србије, Стручног већа наставника Здравствене неге Републике Србије и школа домаћина, од 2013. године се организују републичка такмичења из Здравствене неге, којима претходе школска такмичења, у складу са Стручним упутством о организовању такмичења и смотри ученика основне и средње школе и Правилником о организацији такмичења из Здраваствене неге.

Првог дана ученици су решавали тест из теоријског знања, а другог, показали своја умења и вештине која су током школовања учили.

Као ,,школа домаћин“ овогодишњег VII Републичког такмичења из Здравствене неге, потрудили смо се да будемо добри домаћини, са жељом да ово буде једно витешко надметање.

Првог дана такмичења, након топле добродошлице од стране директорке наше школе др Снежане Милановић, председнице Удружења медицинских школа Републике Србије Биљане Бојанић, председнице Стручног већа Здравствене неге Републике Србије Гордане Матић и председнице Стручног већа наставника Здравствене неге школе домаћина Биљане Миливојевић,  ученици наше школе су, у организацији наставнице српског језика Санеле Тополовић, приредбом отворили такмичење.

Након приредбе, наставници, представници школа чланица Радне групе (из Новог Сада, Шапца, Панчева и Новог Пазара) су обишли кабинете и дали сагласност да такмичење почне.

 Учесници такмичења су приступили изради теста знања из Здравствене неге. За то време, сви наставници, ментори и судије школа учесника су присуствовали радном састанку који је предводила Гордана Матић.

По завршетку израде теста, све екипе предвођене својим наставницима су обишле кабинете у којима су другог дана такмичења изводили радне задатке.

Наши наставници, њих 20, после шифровања, савесно је прегледало тестове уз подршку Гордане Матић.

Исте вечери, ученици учесници су се после свечане вечере дружили са ученицима наше школе у дому ученика ,,Патријарх Павле“, где су били и смештени.    Свечана вечера за наставнике је одржана у ресторану ,,Пахуљица“, надомак школе.

Другог дана такмичења, у 7,30h, извучени су судије и супервизори за сва три кабинета, редослед школа по кабинетима и радни задаци:

1.        Припрема материјала за стерилизацију

2.        Припрема и апликација интравенске инфузије

3.        Интрамускуларна апликација лека

 

Радни задаци су извођени према редоследу и планираној сатници.

После истицања прелиминарних резултата такмичења, школе су имале право да уложе жалбе на резултате оцењивања. Због великог броја жалби (41), жалбена комисија је радила дуже од предвиђене сатнице, те је истицање коначних резултата и проглашења победника такође каснило у односу на предвиђену сатницу (18h).

У свечаној сали, директорка школе др Снежана Милановић и  председница Удружења медицинских школа Републике Србије Биљана Бојанић су се захвалиле школама на учествовању, свечано уручиле пехаре за екипни пласман и медаље за појединачни (ранг листе у прилогу). Тиме смо им пожелели срећан пут и даљи успех у раду.

За време и на крају такмичења, гости су изразили захвалност на топлом дочеку и све време хвалили добру организацију и реализацију такмичења, љубазност колега школе домаћина, као и наше ученике који су помогли у реализацији такмичења.

Организациони тим Стручног већа наставника Здравствене неге:

1.        Биљана Миливојевић

2.        Љиљана Јушчак

3.        Дејан Ђукић

4.        Елвира Хаџић

5.        Слађана Сарић

6.        Емилија Благојевић

7.        Ивана Стевановић

8.        Лена Кенић

9.        Драгана Глишић

10.     Драгана Крстић

 

Наставници Здравствене неге, додатно ангажованих у реализацији такмичења:

 

Душица Бојић, Емилија Стојковић, Биљана Тошић, Весна Радуловић, Радмила Антић Сања Мучи, Бојана Пантелић, Јована Поповић, Марија Нешић, Бојана Грујичић, Бојана Ђинђић, Маја Ђуричић, Данка Радосављевић, Споменка Варајић, Љубинка Коцић, Тања Новаковић, Јована Поповић-Ћоровић и Љиљана Милојевић-Милуновић.

Захваљујемо на сарадњи директорки др Снежани Милановић, колегама –Нади Корићанац , Санели Тополовић, Драгани Стојић, Стојану Алексову, Александри Христић , Јулијани Јовановић, Живораду Маринковићу,  као и наставницима општеобразовних предмета који су дежурали за време израде теста:

Мирели Цигуљин, Станислави Гочманац, Младену Живковићу, Миладину Ивановићу, Љиљани Петковић-Вранић, Стефаносвки Марији, Чакић Сергију, Тасић Светлани, Матић Јелени, Веселиновић Андријани, Ивани  Недељковић и Ивани Бисенић.

Ученици наше школе који су допринели доброј реализацији такмичења:

Даниловић Миња, Јончић Теодора, Јовановић Марина, Марковић Анастасија, Јовановић Ненад, Младеновић Алекса, Младеновић Огњен, Петровић Јован, Антић Александар, Радојевић Елена, Ковач Николас, Цвијовић Даринка, Милошевић Сава, Маринковић Софија, Продановић Мирјана, Илић Анастасија, Јовановић Наташа, Продан Александра, Теодосин Тамара, Стефановић Ивана, Стошић Александра, Колб Лазар, Богдановић Стефан, Игњатовић Сања, Момчиловић Кристина и Кајиш Милена.

Ученици који су учествовали у представи:

Алекса Мандић и Милица Ранковић из МС II1, Милица Бандука, Милица Дрмановић, Ања Мијајловић, Петра Марковић и Јована Ћирковић из МС II2, Јована Милић из МС II3, Андријана Миловановић из МС II4, Лука Андрејевић из L II1, Верица Јовановић из F IV3.

Резултати

Појединачна ранг листа

Екипна  ранг листа

 

У Београду, 16.04.2019.