Дана 17.04. 2019. год. у Панчеву одржана је јавна акција „Вештине које живот значе 2019“.  Акција је одржана на локацијама: Медицинска школа „Стевица Јовановић“ и парк „Народна башта“.  Ученици наше школе су заједно са ученицима  медицинских школа из Панчева и Сремске Митровице, а уз помоћ наставника, успешно остварили циљеве ове акције:

1.    Увежбавање техника здруженог збрињавања више повређених на лицу места.

2.    Припрема школских екипа прве помоћи за предстојаће државно такмичење.

3.    Дружење и размена искуства између медицинских школа,како ученика, тако и наставника.

4.    Приказивање поједних елемената прве помоћи ученицима, али и суграђанима.

Након упознавања ученици су приступили изради теста из области Прве помоћи, а затим су у парку  „Народна башта“ демонстрирали технике здруженог збрињавања повређених лица кроз четири полигона. Полигон кардиопулмоналне реанимације организован је у просторијама школе где су ученици успешно демонстрирали оживљавање одрасле особе и бебе.

Одржан је и састанак наставника наше школе, медицинске школе из Сремске Митровице и Панчева у циљу размене искуства, идеја и предлога у вези са предстојаћим државним такмичењем које ће се одржати у Краљеву 11. и 12. маја ове године.

Посебно се захваљујемо управи и наставницима Медицинске школе „Стевица Јовановић“ на гостопримству.

 

Ученици, чланови екипе секције прве помоћи: Ксенија Павичевић МС I-2, Лука Андријевић Л II-1, Алдини Дина МС I-6, Гавриловић Јована МС I-6, Ристић Александра МС I-4 и Дурковић Ивана СТ I-1.

Наставници: Поповић Јована, Радуловић Весна