Обавештење

Поштовани Родитељи и ученици,

 

Обавештавамо вас да су у складу са упутсвима Министарства  просвете у току јучерашњег дана организовани различити видови комуникације између предметних наставника и ученика а у циљу извођења онлине наставе у току трајања ванредног стања.

У прилогу се налазе мере спречавања инфекције и координација унутар Медицинске школе 

Мере спречавања инфекције 

Обавештење о обустави конкурса за запошљавање по налогу Министарства просвете

nemaslike.jpg

Остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа

СРЕДЊА ШКОЛА

-  директорима, стручним сарадницима, наставницима и одељењским старешинама-

 

 

ПРЕДМЕТ: Остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа

 

 

Поштовани,

 

Обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно- васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије. У циљу оствариваіьа права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину, с обзиром на то да привремено обустављање непосредне наставе у школама не значи и обуставжање образовно-васпитног рада са ученицима.

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17.март 2020. године

За ученике ,,Распоред наставе"  можете приступити линком на https://www.rasporednastave.gov.rs/

Молимо вас Преузмите упутсво кликом на

ПРЕДМЕТ: Остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа

 

nemaslike.jpg

ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА/ЗАКОНСКИМ ЗАСТУПНИЦИМА УЧЕНИКА

У прилогу је обавештење о настави на даљину током ванредног стања које је намењено родитељима/законским заступницима ученика.

ПРИЛОГ ОБАВЕШТЕЊЕ О НАСТАВИ НА ДАЉИНУ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

nemaslike.jpg

Извештај са регионалног сајма Ученичких компанија


 

Дана  11.03.2019. у Београду одржан је  регионалони сајам такмичарског карактера Ученичких компанија у организацији ''Достигнућа младих'' под покровитељством Министарства привреде, Америчке агенције за међународни развој (USAID), компаније TeleGroup и ManpowerGroup, као и тржног центра BIG Fashion.  Четири првопласирана тима на овом сајму представиће своје производе на националном сајму Ученичких комапнија од 17. - 19.05.2019. године у Београду заједно са победницима осталих регионалних сајмова.

На такомичењу у Београду своје производе и услуге понудило је 23 ученичке комапније из београдских средњих школа, чије је извештаје, продајне вештине и јединственост понуде оцењивао жири састављен од представника ManpowerGroup, новинар портала Nova RS и представника Западнобалканског института.

На овом такмичењу нашу школу представљале су чак три компаније ''NEST'', ''Diet Familiy’’ и ''LaborMant'' коју чине матуранти наше школе.

Ученичка компанија ''NEST'' бави се мониторингом амброзије и сходно томе, њени чланови су направили андроид апликацију “Ambrosia Alert“ која је намењена свима који имају алергију на полен амброзије. Циљ апликације јесте да се забележе места где постоји амброзија и да упозори кориснике да та места заобилазе колико год је то могуће, а такође и да обавести надлежне да исту униште. Што се тиче компаније ''Diet Familiy’’ они су препознали горући пролем популације, а то је  гојазност и сходно томе осмислили су напитак за мршављење направљен на биљној бази без додатака икакве хемије. Компаније ''LaborMant'' се бави осликавањем медицинских мантила по жељи муштерије.

Захваљујући пожртвованости и ангажовању ученика и њихових ментора наша школа ће имати чак два представника на националном сајму (такмичењу) Ученичких компанија који би требало да буде одржан 17.-19.05.2020. у Београду, а то су компанија

               

Александра Христић, Станислава Гочманац и  Лидија Чпајак

                                            ментори компаније

 

 

У Београду, 12.03.2020.

6e7c4d98-58f8-42f6-9a8e-e43e14228d56.jpg

АСТРА

      АСТРИНЕ  вршњачке едукатроке одржале у среду  4.  марта радионицу у медицинској средњој школи, коју је оргснизовала  Жељка Николов, социјални радник школе и члан тима за заштиту ученика од насиља.

      АСТРА одржала радионицу на тему трговине људима у средњој медицинској школи на Звездари


    Тим вршњачких едукатора организује АСТРА-Акција  против  трговине људима је у среду 4.марта одержао радионицу на тему трговине људима пред  54 ученика четврте године ове средње школе.

Ученици су били у прилици да стекну основна знања о феномену трговине људима, као и да добијају основне, превентивне  информације како се заштити и на шта посебно обратити  пажњу приликом тражења посла или одласка у иностранство.


    АСТРА-је основана 2000. Године и прва је огранизација која је указала на проблем трговине људима у Србији. Као лидер на пољу  сузбијања трговине људима у нашој земљи, од свог оснивања АСТРА се овим проблемом бави свеобухватно тј. третира различите облике трговине људима и различите категорије жртава-жене, децу и мушкарце. АСТРА истовремено делује у области превенције, едукације, подизања јавне свести, али и пружања директне помоћу жртвама (превасходно ургентне, медицинске и психолошке подршке, али и осталих видова по потреби).


Још једном Вам се захваљујемо на сарадњи, и надамо се њеном наставку.


Жељка Николов, социјални радник школе.

nemaslike.jpg