1   - следећа страна 

22.02.2018.

Свечана академија поводом Дана Светог Саве 2018

Традиционална свечана академија поводом Дана Светог Саве одржана је 27. јануара 2018. године у 11 часова у Свечаној сали.

Свечаност је отворио хор, а свештеник Срђан Ћосић, са директорком и ученицима, учинио је свечани славски обред.

Након тога, ученицима су додељене награде Ђак плус. Свака одељењска заједница је одабрала најбољег ученика, а њима је свечано на сцени уручила награде директорка Снежана Милановић.

Уследио је програм у виду савремене представе, која је била проткана хумором, лепим рецитацијама и музичким извођењима. Кроз чаробну причу о прослави Светог Саве водили су нас глумци-ученици: Лука Андријевић(Л 1/1), Јовица Лазаревић(Л 1/1), Марина Анастасов(Л 3/1)  и Тијана Обретковић(Ф 1/3).

Након представе, наступио је фолклор, који је изазвао овације у препуној сали наше школе.

Ментори и организатори свечане академије  биле су професорке српског језика и књижевности Драгана Стојић и Биљана Самарџић.

 

галерија

09.02.2018.

Пробај да ходаш у мојим ципелама

У среду, 07.фебруара, одржан  је Први књижевни сусрет под називом „Пробај да ходаш у мојим ципелама“, у  организацији  удружења жртава насиља ХАЈР .

Циљ овог окупљања је да се укаже на значај књижевног стваралаштва и естетског васпитања у процесу социјализације жртава насиља. За подршку коју су до сада добили у раду,удружење је желело да узврати лепотом и уметничким уживањем током овог дружења. 
У оквиру  програма били су изложени књижевни и ликовни радови чија куповина може помоћи рад уметника, као и рад удружења. Такође, симболично,  била је уприличена и донаторска продаја ципела под истим називом као и књижевно вече.

Међу  учесницима је било неафирмисаних песника који су били ,углавном, и сами жртве насиља, али и афирмисаних , познатих песника који су желели да својим присуством и учешћем пруже подршку овом удружењу, као што су ирачки песник, писац и новинар Сабах Ал-Зубеиди, песник Срђан Опачић и други.

Ученица наше школе, Стаменковић  Јана (МС IV4) је, такође, учествовала у програму читајући своју песму ,, Не дам“. Она је дивно представила своју школу и одушевила све присутне, заслуживши огроман аплауз.

Домаћини су нам се захвалили на подршци, Јана је добила захвалницу  и молбу да учествује у зборнику поезије ,,Божанствена жена“, који организује културни центар Месопотамија – Београд, поводом 8. Марта.

                                                             Наставници Љиљана Јушчак и Биљана Миливојевић

05.02.2018.

ПОСЕТА СВРАТИШТУ

    Дана 28.12.2017.године ученици наше Школе обишли су Свратиште за стара и одрасла лица у Кумодрашкој улици на Вождовцу. Том приликом Свратишту су поклоњена средства за личну хигијену, којима оскудевају, а која су сакупили ученици одељења Л3/1 и Л3/2 у сарадњи са Тимом за хуманитарне активности наше Школе. Имали смо прилику да се упознамо и видимо како Свратиште фунционише али и да поразговарамо са његовим корисницима. Надамо се да ћемо и убудуће имати прилику да, колико је могуће, помогнемо корисницима и самом Свратишту у обезбеђивању неопходних средстава. У посету су ишли ученици Л3/2 Анђела Анђелковић, Јована Бјелановић и Теодор Милошевић са наставницом и чланом Тима за хуманитарне активности Бојаном Рвовић. 

03.02.2018.

НОВАЦ ОТИШАО У ПРАВЕ РУКЕ

У организацији Ученичког парламента у току првог полугодишта школске 2017/18. године одржано је неколико хуманитарних акција.

Познато је да је крајем октобра одржана хуманитарна приредба. Новац прикупљен продајом улазница за овај догађај прослеђен је, у виду поклона, деци у Звечанској. Купљене су ствари за којима су у Звечанској исказали потребу: пелене за децу , ћебад, пешкири...

Ђаци наше школе отишли су у посету малишанима у овој установи. Део програма који су припремили за публику у школи извели су за своје нове другаре. Дружење је било врло дирљиво. Толико загрљаја, певања, поверавања, пољубаца, осмеха! Сви су уживали! Зато не чуди да су девојчице и дечаци из Звечанске и средњошколци из Медицинске договорили ново дружење уз игру и песму! У галерији погледајте фотографије које ближе илуструју ове речи.

Није много времена прошло, а Парламент је већ организовао нови хуманитарни догађај. Овог пута, то је био новогодишњи концерт. Средства су прикупљана продајом улазница, а одлуком Ученичког парламента уплаћена су на рачун Јоване Цветић. Јована има 15 година, иде у I економску школу и болује од леукемије. На овај начин ученици и запослени из Медицинске школе су дали свој допринос њеном лечењу.

У овом чланку морамо испричати још и једну дирљиву чињеницу.

Учесници новогодишње приредбе остали су у контакту са Јованом Цветић, шта више, постали су њени другари. Одлучили су да Јовани додатно помогну. У једном кафеу су организовали хуманитарну журку, продавали улазнице за тај догађај и повећали износ новца који је прикупљен за њихову вршњакињу!

Браво добри, млади људи!

галерија

24.01.2018.

ДОБАР CV ПРВИ КОРАК КА ЖЕЉЕНОМ ПОСЛУ

    Europass центар Фондације Темпус је у својим просторијама, у четвртак 14. децембра, организовао трочасовну радионицу о писању CV- а за ученике завршних разреда београдских средњих школа. На овој радионици нашу школу су представљале Нађа Ивановић, Маријана Јолић и Јована Чоловић, све три из одељења Ф 4/2, а сарадњу са Фондацијом организовала је наставница Милена Спасовић.

    Током 180 минута трајања радионице, ученице су сазнале: из којих делова се састоји добар CV, који се подаци наводе у сваком од тих делова, шта је и чему служи самопроцена вештина, које су најчешће грешке при попуњавању биографије и како их избећи и још много савета базираних на искуству оних који врше одабир кандидата.

Радионица није користила само Нађи, Маријани и Јовани, већ и остатку њиховог одељења, јер су им оне пренеле стечена знања и утиске са овог дешавања.

1   - следећа страна 

 

 

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions