1   - следећа страна 

УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД - ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕПоштовани родитељи,
упис свог детета у нашу Школу можете извршити на два начина:
1. без доласка у Школу, попуњавањем пријаве за упис ученика у средњу школу преко Портала еУправа (у том случају на Порталу еУправа родитељ мора да креира свој налог и да унесе податке који су школи неопходни за упис а који ће средњој школи бити видљиви, такође, преко Портала, у оквиру услуге еУпис;
2. доласком у Школу са попуњеном пријавом за упис у школу (или ћете је попунити на лицу места, у Школи) али нема потребе да доносите било који други документ у папирном облику (изводе, лекарско уверење, потврде о пребивалишту и сл.).

Упис ће се вршити 09. и 10. јула (четвртак, петак) у периоду од 08:00 - 15:00 часова.
Уколико долазите у Школу ОБАВЕЗНО је ношење маске на лицу.

nemaslike.jpg

Извештај са националног сајма Ученичких компанија ​


Од 17.-18.06.2020. године одржано је  национално такмичење Ученичких компанија у организацији ''Достигнућа младих'' под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства привреде Републике Србије, Америчке агенције за међународни развој (USAID), компаније TeleGroup, ManpowerGroup и JA Alumni Serbia. Ове године, због ванредног стања и пандемије Корона вируса, такмичење је одржано на даљину (online).

Као и до сада и ове године, жирију се представило 20 најбољих ученичких компанија из средњих школа широм Србије. Представљање компанија и самих производа је било путем видеа, презентација и видео линка где су чланови комапнија могли да разговарају са предствницима жирија и на најбољи могући начин представе своју компанију и свој производ.

И ове године, представник наше школе на националном такмичењу Ученичких компанија, била је компанија ''NEST’’ која се представила својом апликацијом за мониторинг амброзије под називом ''Ambrosia Alert’’. Ова апликација направљена је са циљем да се помогне све већем броју људи који пати од алрегијског ринитиса изазваног управо поленом амброзије, као једног од најинвазивнијих алергена у природи.  

Компанија ''NEST’’ је ове године заузела 7. место на овом престижном такмичењу у предузетничким вештина и на тај начин ушла у топ 10 најбољих ученичких компанија за школску 2019/2020. годину. Чланови компаније су матуранти наше школе: Јована Туфегџић, Михаило Вујић и Алекса Максимовић Л4/1, Ирена Брајовић и Стефан Лоњак Л4/2.

Жири који је оцењивао ученичке компаније био је у саставу: Даница Ступар (BizLife), Сандра Влатковић (Знањем до посла), Синиша Чађо (USAID), Бојан Предојевић (Profine) и Марко Миљковић (ManpowerGroup).

У реализацији идеје ученицима су подршку и помоћ пружили представници Агенције за заштиту животне средине, Мирјана Митровић и Ана Љубичић, Клиника за пулмологију и алергологију УДК Тиршова и докторка Катарина Милошевић, као и Катедра за електронско пословање Факултета организационих наука.

 

 

 

У Београду, 20.06.2020.                          Александра Христић и  Лидија Чпајак

                                                                                ментори компаније

5230122b-9cfb-45ed-af11-e13d752c0c51.jpg

НАШИ НАЈБОЉИ МАТУРАНТИ 2019/20.године

 

 

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ

МИХАИЛО ВУЈИЋ Л4/1

 

® УЧЕНИЦИ НОСИОЦИ ДИПЛОМЕ “ВУК КАРАЏИЋ“

АЛЕКСАНДАР АНТИЋ МС4/2

НАТАША ЈОВАНОВИЋ МС4/2

ИВАНА БЕАТОВИЋ МС4/4

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ Ф4/1

СОЊА МОЛДОВАН Ф4/1

АНЂЕЛА ЖУЈЕВИЋ Ф4/2

КАТАРИНА БОГДАНОВИЋ Ф4/3

АНАСТАСИЈА ЛЕКИЋ Ф4/3

ЕНА ТОДОРОВИЋ Л4/1

БОРИС ЗАРИЋ Л4/2

ТАЊА ЂЕКИЋ СТ4/1

САЊА СТАНКОВИЋ СТ4/2

® УЧЕНИЦИ НАЈБОЉИ ПРАКТИЧАРИ У СВОМ ОБРАЗОВНОМ ПРОФИЛУ

Oбразовни профил - медицинска сестра-техничар

ДАРИНКА ЦВИЈОВИЋ МС4/2

Образовни профил -  фармацеутски техничар

ТЕОДОРА МИЛИВОЈЕВИЋ Ф4/1

Образовни профил - лабораторијски техничар

МАЈА ЧЕРЕНШЕК Л4/2

Образовни профил - санитарно-еколошки техничар

АНЂЕЛА ЂУРЂЕВИЋ СТIV1

 

® НАЈБОЉЕ НАПИСАН РАД ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

НА МАТУРСКОМ ИСПИТУ

ЛИДИЈА ИВАНОВИЋ Л4/2

САНЕЛА ЈАНКОВИЋ Л4/2

nemaslike.jpg

О ПРОЈЕКТУ - ПРОМИШЉАЊЕМ ДО ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА

 

       Промишљањем до одрживог развоја, је назив пројекта који су радили ученици наше школе, уз помоћ психолога школе Силвије Радић, као и социјалног радника, односно разредног старешине Жељке Николов, у организацији Грађанских иницијатива, а подржано од стране Министарства просвете. У овом дивном пројекту су учествовали: Милица Дамњановић, Мирослав Дамњановић, Милица Суботић из Л-3/2, Петра Краснић и Србу Ања из Л-3/1, Александар Антић, Катарина Аничић, Недељко Бјелопавлић, Марко Козић, Маријана Малеш, Анђелка Милановић и Теодора Симић из СТ-3/1, чији је разредни старешина, већ поменута, Жељка Николов.

        Пројекат је био састављен из више целина, а свака целина је посебно и детаљно обрађена у одређеном временском периоду. Неке од главних и централних тема су биле: пушење, фитнес, здрави животни стилови, чињенице о вежбању, као и израда плана акције и конкретног плана акције у побољшању животних стандарда и мера које је потребно предузети како би овакав циљ био остварен.

       Свим учесницима је најзанимљивији део био управо последњи, у ком су имали прилику да изразе своје мишљење, али и покажу сво знање које су стекли, баш кроз различите стручне предмете  санитарно-еколошког и лабораторијског смера. Предмети који су били највише заступљени су: санитарне технике, комунална хигијена, екологија и ддд.

       Без обзира на ситуацију у којој су се сви нашли у току трајања ванредног стања, због глобалне пандемије изазване вирусом COVID-19, ђаци, као и њихови ментори су показали колико су, када је тешко, воља, жеља и слога, битни фактори за успех. Сви су били заједно, ту, једни за друге, без обзира на услове у којима су се затекли.

       Овај пројекат није представљао само једно ново такмичење, он је постао једна права и озбиљна животна лекција, како због знања које је додатно проширено, тако и због свих анегдота, договора, бескрајне подршке и упорности коју су учесници у току њега спознали.

презентација Здрав живот

Промишљањем до одрживог развоја

                                                                                   Теодора Симић, СТ-3/1

nemaslike.jpg

​ОБАВЕШТЕЊЕ

                                                                       

              ОСОБЕ НА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈИ КОЈЕ СУ ПОЛОЖИЛЕ СВЕ ИСПИТЕ, МОГУ ДА ИЗАЂУ НА МАТУРУ У ЈУНСКОМ РОКУ. ТЕСТ ЗА МС ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ 10.06.2020. Г0Д У 10 САТИ.

МАТУРСКИ ТЕСТ ЗА ФАРМАЦЕУТЕ И ЛАБОРАТОРИЈСКЕ ТЕХНИЧАРЕ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ 11.06.2020. ГОД. У 10 САТИ.

ПРАКТИЧНИ МАТУРСКИ ЗА МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ФАРМАЦЕУТСКЕ ТЕХНИЧАРЕ ЋЕ БИТИ 10.06.2020. ОД 11 САТИ.ПРАКТИЧНИ МАТУРСКИ ЗА ЛАБОРАТОРИЈСКЕ ТЕХНИЧАРЕ ЋЕ БИТИ 5 ЈУНА ОД 12 САТИ.

ЗА КАНДИДАТЕ КОЈИ МОГУ ДА ПОЛАЖУ ИСПИТЕ, БИЋЕ ЈУНСКИ ИСПИТНИ РОК У НЕДЕЉИ ОД 22.06.2020. ДО26.06.2020. ГОД. У ТОМ РОКУ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛАЖЕ ТЕОРИЈА И ВЕЖБЕ КОЈЕ СУ ОДРАЂЕНЕ. ВЕЖБЕ ГДЕ ЈЕ ОСТАЛО САМО ЈЕДНА, ДВЕ ВЕЖБЕ КАНДИДАТ МОЖЕ ДА СЕ ДОГОВОРИ СА НАСТАВНИКОМ ДА ОНЛАЈН ОДРАДИ И АКО НАСТАВНИК ДА САГЛАСНОСТ КАНДИДАТ МОЖЕ ДА ПОЛАЖЕ И ВЕЖБЕ.

РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА БИЋЕ ОКАЧЕН НА САЈТУ ШКОЛЕ ДО 16.06.2020. ГОД.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ИСПИТА ЈЕ ОД 1 ДО 10 ЈУНА, ИЛИ ЛИЧНО ИЛИ ПОШТОМ, СА ДОКАЗОМ О УПЛАТИ ИСПИТА.

nemaslike.jpg

1   - следећа страна