1   - следећа страна 

23.05.2017.

ОГЛАС ЗА ИЗБОР УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

 

Услове за конкурисање, елементе који се вреднују и начин бодовања можете погледати ОВДЕ.

23.05.2017.

НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СА ЦЕНТРОМ Е8

Невладина организација е8 и наша школа сарађују кроз различите пројекте: радионице, обуке ђака из различитих области које ће им користити у професионалном и личном животу, посете представама у продукцији овог центра и др.

Када говоримо о радионицама, само у овој школској години одржано их је осам. Том броју придодаћемо још и две које су 16. и 18. маја одржане у Школи. У њима су своје учешће узели ученици одељења Ф 3/3 и Л 4/2. Назив радионице је „Спреми се #за5“ и део је националног пројекта „Будућност #за5“. Тема радионице је како написати добар CV, како користити LinkedIn, како се представити на разговору за посао. Радионице су биле динамичне и конструктивне, а ђаци су од реализатора добили похвале за показану креативност и знање.

Сарадњу са е8 организовале су Јасмина Павићевић, педагошкиња и Милена Спасовић, наставница.

СЛИКЕ


23.05.2017.

СТРУЧНИ ПРЕДАВАЧИ, ЗАНИМЉИВЕ ТЕМЕ, НОВА САЗНАЊА

У току месеца маја наша школа је била домаћин двема угледним дамама, које су цењени стручњаци за области којима се баве.

Тако је Медицинска школа Звездара у овом периоду, у два наврата, угостила проф. др Браниславу Лакушић, редовну професорицу Фармацеутског факултета на Катедри за ботанику. Сарадња са проф. Лакушић већ постаје традиционална, на шта смо посебно поносни. Она је предавања одржала ђацима другог и трећег разреда смера фармацеутски техничар. Теме су биле екологија и узајамни утицај биљака и околине, као и систематизација биљака. Ученици су показали интересовање за поменуте области, али и завидно знање, тако да је интеракција на релацији предавач- слушаоци била динамична.

По први пут, угостили смо, и то 19. маја, дипл. нутриционисткињу Живку Влајковић из Дома здравља Земун, сарадницу Друштва пчелара Београд. Г-ђа Влајковић је другацима смера ФТ одржала предавање на тему „Здравље из пчелиње кошнице“. Слушаоци су могли чути много корисних информација о саставу пчелињих продуката, њиховој лековитости, начину примене... Причом су обухваћени, не само мед, већ и прополис, матични млеч, полен, восак, апитоксин. У пријатној атмосфери, на крају предавања, могли смо се само сложити са констатацијом наше гошће да је кошница мала апотека, а пчеле фармацеути са крилима.

За своје ђаке, поменута предавања организовале су наставнице Весна Митровић, Нада Мојовић и Милена Спасовић.

СЛИКЕ


20.05.2017.

ДРУЖЕЊЕ НАШИХ УЧЕНИКА СА ЧЛАНОВИМА ВОЈНОГ ОРКЕСТРА ''WINGS OF DIXIE''

Ученици наше школе Мулина Мина, Грозданић Јована, Борковић Жељана МС 2/3 и Кристина Недељковић, Лука Стојиљковић ФT 4/1 присуствовали су веома занимљивом дружењу у Америчком културном центру. Наиме, 11.маја у пријатном разговору и ритму музике провели су пар сати са члановима америчког војног оркестра " Wings of Dixie". Чули су се звуци џеза, блуза као и популарни хитови поп и рок музике. Била је ово добра прилика да уз помоћ музике ученици науче нешто ново, а свакако и да кроз разговор са извођачима  унапреде своје знање енглеског језика.

Посету је организовала професорка енглеског језика Душанка Смиљанић. 

Борковић Жељана МС 2/3

17.05.2017.

ПРОСЛАВА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ПОРОДИЦЕ У ПРИХВАТИЛИШТУ ЗА ДЕЦУ

Ученици Ф 1/3 одазвали су се позиву Прихватилишта за децу поводом  обележавања  Међународног дана  породице и 15. маја ученици учествовали су у манифестацији заједно са наставницама Јеленом Анђелић и Невенком  Живојиновић. Већ шесту годину за редом  Прихватилиште су посетили суграђани, припадници јавних служби града Београда, многи пријатељи ове куће из јавног сектора, другари из основних и средњих школа, вртића и домова за децу без родитељског старања. Као и увек, сви посетиоци су уживали у културно-уметничком програму који је ове године био у форми караоке певања у коме су учествовале личности из јавног живота попут Сергеја Ћетковића и Иване Јордан који су певали заједно са малишанима. Манифестацију су званично отворили Наташа Станисављевић, секретарка Градског секретаријата за социјалну заштиту и Данијела Стајковић, руководилац Прихватилишта. Програм је водио велики пријатељ Прихватилишта, Светислав Буле Гонцић, а манифестацију су посетиле бројне јавне личности који годинама подржавају рад Прихватилишта. Док су трајале игре без граница, најмлађи посетиоци манифестације су се занимали радионицама креативног карактера и учествовали у организованом  Лову на благо.  Наши ученици су својим присуством увеличали ову манифестацију.

СЛИКЕ


1   - следећа страна 

 

 

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions