1   - следећа страна 

Ликовно такмичење

8. јун 2019. године прва награда за ликовно стваралаштво у категорији средњих стручних школа Републике Србије додељена је ученици првог разреда ЛИ-1 Медицинске школе  Тијани Савески.

Наставник ликовне културе је Љиљана Теодоровић Милинковић.

13cb5159-5f31-4f51-9f36-c269e4d9f706.jpg

Фрушкогорски манастири-Сремски Карловци

ИЗВЕШТАЈ СА ИЗЛЕТА ПРВОГ РАЗРЕДА                      

Излет  првог разреда Фрушкогорски манастири-Сремски Карловци реализован је 04.06.2019 године . На излет је кренуо  231 ученик и 15 наставника.

Полазак из Београда  био је  у 8:15 са паркинга испред хале Пионир. Пут је водио преко Руме до Фрушке Горе,где је следио обилазак манастира. У зависности од групе и броја ученика у аутобусу смењивали смо се у обиласку истих.

   Обишли смо манастир Хопово који представља најзначајнији просветни центар и потиче из 15. века.Највеће богатство манастира  су мошти Теодора Тирона које се чувају у кивоту  цркве.

   Други манастир је манастрир Гргетег који је основао Вук Гргуровић.Манастриска црква је посвећена Светом Николи.У овом манастиру се чува једна од највернијих копија иконе Мајке Божије Тројеручице са Хиландара.

    Трећи манастир је био Крушедол који је најзначајнији од 17  фрушкогорских манастира.Манастирска црква посвећена је Благовестима и богато је осликана фрескама са половине XVI века.

    Након обиласка манастира други део је предвиђао обилазак Сремских Карловаца. Око 14 часова смо били у Сремским Карловцима.Након доласка сачекало нас је невреме,праћено кишом,тако да је један део ученика део паузе која је била предвиђена провео у кафићима и ресторанима,а други  део у аутобусу.Од 15 часова пошли смо у обилазак Сремских Карловаца-центра српског образовања и културе у периоду од сеобе Срба са Косова до почетка XX века.

У Сремским Карловцима смо посетили Патријаршијски двор,Саборну цркву и Карловачку гимназију.Након тога је уследило слободно време за индивидуално истраживање града до 18:30.

    У 18:45 кренули смо ка Београду и  око 20 часова смо били на паркингу испред хале Пионир.

Излет је протекао у најбољем реду са пуно лепих утисака које смо понели са собом.

 

 

Извештај сачинила

Радмила Антић

                                                                                                                   Вођа пута

 

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

d16f7523-c2b7-4b7a-af96-0c1fd680ee8a.jpg

Такмичење за најбоље младе писце и песнике на Звездари ​

У петак, 24. маја 2019. године, у библиотеци Бранко Миљковић одржана је финално вече и додела награда за најбољу кратку причу и песму. Ученици и наставници су имали прилику да разговарају са члановима жирија (Ризница речи) и да чују њихове утиске и сугестије у вези са пристиглим радовима.

Нашу школу су представљали следећи ученици: Анђела Радичевић СТ 4-1, Лука Маринковић СТ 4-1, Ања Митић МС 1-5, Даница Ковачевић МС 1-6, Милица Јеремић МС 1-6, Софија Чумић МС 1-5, Вељко Савић МС 1-5, Санела Јанковић Л 3-2, Верица Јовановић Ф 4-3 и Оливера Петровић Ф 2-2.

Лука Маринковић је освојио прво место за кратку причу, Даница Ковачевић је освојила треће место за кратку причу , Ања Митић је похваљена за приче.

 

Честитамо свим учесницима и радујемо се освојеним наградама. Много среће и успеха у даљим списатељским подухватима!!!

04c15623-76d5-4b87-b389-4d3facde00e1.jpg

О Г Л А С

У    складу    са    чл.18    ПРАВИЛНИКА    О    ПОХВАЉИВАЊУ    И НАГРАЂИВАЊУ УЧЕНИКА МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ И ИЗБОРУ УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ, Наставничко веће Медицинске школе на седници дана 22.05.2019. године расписује

 

О  Г  Л  А  С

за

 

ИЗБОР УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ

школске 2018/19. године

Услови

 

nemaslike.jpg

Округли сто

На позив удружења Хајр, присуствовали смо округлом столу на тему ,,Резултати примене и проблеми у спровођењу закона о спречавању насиља у породици“, који је одржан на правном факултету УНИОН,  у среду  22-ог маја .

Циљ округлог стола је био отварање дијалога о могућностима превенције насилног понашања, препознавања насилника, санирања психичког здравља жртава насиља, њиховој рехабилитацији и ресоцијализацији и очувању породичног окружења. Ученици су имали прилику да чују ставове представника полиције, центра за социјални рад, министарства задуженог  за популациону политику, представника министарства просвете, психијатра, као и проблеме са којима се срећу жртве насиља.

Све што смо чули навело нас је на размишљање како и колико друштво помаже у спровођењу закона о спречавању насиља у породици, колика је одговорност друштва а колика нас самих , да ли бар дијалог, разговор о постојећим проблемима и решењима може довести до заједничких основа за даљи рад и активности.

Ученици МС IV6: Петар Навершник, Анастасија Чепић, Катарина Ћусо, Татјана Ћорић, Андреа Стефановић, Милош Шушањ и Катарина Спајић

Наставник : Биљана Миливојевић

e075fd78-19e7-4f8d-9a3f-058a5ea4d3ca.jpg

1   - следећа страна