1   - следећа страна 

28.11.2018.

Сарадња Стручних већа


У оквиру започете успешне сарадње  два стручна већа наше школе, 28.11.2018. у мултимедијалној сали, је  одржан II заједнички састанак Стручних већа наставника медицинске групе предмета и наставника Здравствене неге,

Чланови оба већа су присуствовали предавањима које су припремиле наше колегинице.

 Др Милица Стојановић, која је на четвртој години специјализације из Педијатрије је одржала предавање на тему ,,Морбили“. Њен рад је јако лепо прихваћен, сви су је пажљиво слушали а она се потрудила да нам приближи новине и истраживања у педијатрији. Присутне је јако занимало какви су резултати истраживања о спровођењу редовне вакцинације и да ли су теже и чешће компликације када се оболели није вакцинисао или компликације које могу настати после вакцинације.

 Ивана Стевановић и Елвира Хаџић, у сарадњи са Александром Христић су презентовале своје истраживање са темом ,, Ставови и мотивација ученика завршног разреда медицинске школе у остваривању професионалних компетенција“. Истраживање је спроведено у сва четири смера завршног разреда наше школе. Присутни су могли да се упознају са овим, заиста, великим истраживањем и сазнају шта мотивише наше ђаке да упишу Медицинску школу, која су њихова очекивања и шта се то у њиховим ставовима и мотивисаности  променило у току 4 године школовања.

 Састанак је оцењен као врло успешан. Предавачи су похваљени.

 

 

Др Елизабета Вујичић - председник Стручног већа наставника медицинске групе

Миливојевић Биљана – председник Стручног већа наставника Здравствене неге,

 

15.11.2018.

Извештај са трибине “За бољи и сигурнији живот“

Ученици наше школе, са својим наставницима, су 15. новембра 2018. године присуствовали трибини која је одржана у великој сали Градске општине Звездара, у организацији Удружења жртава насиља Хајр. 

Трибина, под називом ” За бољи и сигурнији живот ”је организована са циљем да пошаље ,,апел за буђење свести и мера, које треба предузети, како бисмо заштитили све жртве насиља и стали сваком насилнику на пут.“

Трибини су се придружиле многе личности које су, свако из свог угла, објашњавa своје виђење како освестити шта све спада у насиље и како реаговати. Говорили су жртва насиља, психолози, психијатар, адвокат, судија, представник полиције, представник министарства...

Наши ученици су били јако уважени од стране излагача и свако од њих се трудио да своје излагање прилагоди њима. Нарочито је било занимљиво обраћање проф. др. Јована Марића и професорке са Војне академије Хатиџе Берише.

Ученици су били дивни, пажљиво слушали и учествовали у дијалогу. Из разговора са њима знамо да су били јако задовољни трибином, да их је оно што су чули натерало да се замисле и сагледају насиље из једног другог угла и одговорност свих нас.

 

 

Ученици који су учествовали:

МС III5/2, МС IV1/1, МС IV1/3, МС IV2/2, МС IV4/3

Наставници:Миливојевић Биљана,Малиш Драгица,Коцић Љубинка,Ђинђић Бојана,Пантелић Бојана,Грујичић Бојана,Поповић Јована.

 

 

15.11.2018.

Београд

18.10.2018.

Борба против трговине људима

Поводом обележавања Европског дана трговине људима 18.10. У 13.10. У свечаној сали наше школе одржан је предавање Црвеног крста "Борба против трговине људима за ученике трећег разреда и њихове одјељенске старешине и заинтересове наставнике.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поводом обелезавања Европског дана трговине људима 18.10. У 13.10. У свечаној сали наше школе одржан је предавање Црвеног крста "Борба против трговине људима за ученике трећег разреда њиховог одјељења старјешина и заинтересованих наставника.
Поводом обелезавања Европског дана трговине људима 18.10. У 13.10. У свечаној сали наше школе одржан је предавање Црвеног крста "Борба против трговине људима за ученике трећег разреда њиховог одјељења старјешина и заинтересованих наставника.

16.10.2018.

Додела награда ученицима Медицинске школе

 

          Поводом Дана општине Звездара, 16.октобра 2018. у Установи културе „Вук“ је одржана додела награда ученицима основних и средњих школа који су освојили прво,друго или треће место на републичим такмичењима. Пријему су присуствовали ученици наше школе са својим менторима.

       Јована Пенчић Лll1је освојила прво место на Републичком такмичењу ликовног стваралаштва , ментор професор Љиљана Тодоровић Милинковић.

       Зорана Симић Фlll2 је освојила прво место на Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“ , ментор професор Јасмина Жујовић.

       Душан Јурошевић ФlV1 је освојио прво место на Републичком такмичењу  у скоку у даљ, ментор професор Младен Живковић.

       Стефан Главашић MСll5  је освојио друго место на Републичком такмичењу из математике, ментор професор Весна Обрадовић Антонић.

       Милош Петровић ЛlV1 је освојио треће место на Републичком такмичењу из биологије, ментор прфесор Маја Срдић.

 

 

 

 

 

 

10.10.2018.

Посета Босифест 2018

 U sredu 10.10.2018. godine učenici odeljenja MS 2/3- Živadinović Aleksandra, Vidović Milica, Stojanov Dimitrije, Poček Aleksandar, Žuvić Darko, Tomić Anastasija, Vasić Anastasija, Nikolić Zorana, Gojić Gorana, Vuković Katarina, Minić Milica, MS 3/4- Matović Ivana, Pejić Milena, Lazić Dunja, Prodan Aleksandra, Mitrović Olivera, Pantić Ana, Miletić Dajana, Novaković Jovana,Lalić Marija, Prodanović Uroš i MS 4/3- Aleksić Tatjana, Bajović Natalija, Bajović Nikola, Bjelica Tamara, Blagojević Danilo, Borković Željana, Brajković Nikola, Videnović Aleksandra, Grozdanić Jovana,Đorđević Jovana u pratnji nastavnika zdravstvene nege Radosavljević Danke i Predojević Ćorović Jovane su posetili Deveti Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom, koji se održavao u Sava Centru. Pogledali smo takmičarski film “ Desna strana violončela” , kao i revijalni “ Oseti vetar “. Kroz prikazane projekcije učenici su sr bliže upoznali o pravima,položaju, potrebama osoba sa invaliditetom, kao i neophodnosti prihvatanja, poboljšanja komunikacije i integrisanosti u širu zajednicu.
    Učenici su pokazali izuzetnu ematiju,humanost, želju da pomognu i sruše predrasude vezane za ove grupacije.

                Danka Radosavljević
                Jovana Predojević Ćorović
 

1   - следећа страна 

 

 

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions