Рад секције је, већ неколико година уназад, концентрисан на реализацију већ традиционалног Конкурса за најбоље литерарне радове писане као похвале о личностима „чије је мишљење имало непомућену етичку перспективу и који су својим учењем ширили поверење у непролазну вредност моралних принципа“. Најбоље похвале Николу Тесли послате су члановима жирија академику Владети Јеротићу, наставницима Виолети Јелачић-Србуљ у Филолошку гимназију, Бранку Стаменковићу у Карловачку гимназију и нашем наставнику Боричић Горану, као и ученицима који су прошле године написали најбоље Похвале Лују Пастеру. Резултати Конкурса објављени су и школском листу. На свечаности поводом доделе награда ученицима своју „Похвалу љубави“ је говорио Владета Јеротић, а драматург, књижевник и новинар Миодраг Илић говорио је о животу Баруха де Спинозе. Ученици МС IV2, као и ученици Илија Јеротић, Гавро Јелић и Илић Јелена, били су узорни домаћини својим награђеним друговима, угледним гостима и наставницима из Ужица и Ваљева. У акцији су се ангажовали и наставници Весна Митровић, Марта Јуријевић, Снежана Бећирић, Душанка Мемедовић, Жељка Николов и Јелена Симић /која је награђеним ученицима поклонила књиге/, као и директор Школе и редакција листа „Оксиморон“. Ученици су израдили и поставили пано посвећен Теслиним филозофским, научним, књижевним и животним ставовима у холу школске зграде.

Наставник Снежана Батас са ученицима посетила је међународну изложбу дечијих радова у Међународном културном центру ЈУБИН под називом „Зашто пишем ћирилицом?“ Ученици Ф IV1 су предложили организацију такве једне изложбе и у нашој Школи и изложба је отворена на Дан заљубљених и на отварању су говорили децент Драган Боснић, проф. Љиљана Симић и Вера Секулић, представник огранка Вукове задужбине из Баваништа. 12 ученика је са 16 радова учествовало међународном конкурсу који је организован у склопу манифестације Дани ћирилице. Ученица Бранка Ђорђевић је освојила прву награду, а Јована Обрадовић трећу за најлепши краснопис којим је исписана реч доброта. Похвалу жирија за најлепши вез је добила ученица Драгана Јовановић. Ментор овим ученицима је била Снежана Батас, наставник. Добитнице награда су на Дан Ћирила и Методија биле у Баваништу на свечаној додели награда, као и на пријему у Вуковој задужбини у Београду.

Захваљујући дугогодишњој сарадњи наставника Ужичке медицинске школе, а у оквиру реализације конкурса за најбоље похвале, директорка Ужичке школе и њихов Тим за културну и јавну делатност су поводом програма дани Вукове баштине угостили ученике наше Школе и наставника Снежану Батас.