Секција је почела са радом септембра месеца, и реализовали су се програми рада током целе школске године, сваке недеље са по два часа. Секцију је сачињавало преко 30 ученика који су значајно допринели њеном раду и успеху. Секцију су водиле Милка Бабовић и Станић Гордана. Већ од октобра су ученици, поред теоријског рада, практично увежбавали примену завојног материјала у функцији прве помоћи. Ученици су упућивани у реалистички приказ повреда и стања. На Општинском такмичењу освојено је друго место.  На Републичком такмичењу које је одржано у Сремској Митровици, наши ученици су освојили друго место од 17 медицинских школа колико се такмичило у екипном збрињавању повређених, тесту знања и кардио пулмоналној реанимацији. Поред пехара и дипломе, освојен је и компјутерски штампач за Школу. Екипу су чинили Рогановић Зорана, Јовановић Нина, Јовановић Радица, Митровић Борислав, Пауновић Мирјана и Тошић Јована. Наставник Споменка Мишић је на истом такмичењу освојила друго место као вођа екипе прве помоћи.

  

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА МЕДИЦИНСКИХ ШКОЛА ИЗ ЗДРАВСТВЕНЕ НЕГЕ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је организовало II Републичко такмичење ученика медицинских школа из здравствене неге, у периоду 16-17 април 2014. године, а домаћин је била Медицинска школа „Др Алекса Савић“ из Прокупља. На такмичењу је учествовало 29 медицинских школа из целе Србије. Школу је представљао тим од 3 ученика: Павловић Марија МС III/2, Михајловић Мирјана МС III/2 и Павловић Јелена МС III/4 и наставници ментори Јелена Ловчевић и Биљана Миливојевић.

Tакмичење се одржавало по важећем наставном плану и програму из здравствене неге 1 и 2. Првог дана такмичења рађен је тест, који се састојао од 50 питања, а следећег дана је одржано такмичење у практичном решавању задатака.

Наши ученици су показали изванредно знање на овом такмичењу. Ученица МС III/2 Михајловић Мирјана освојила је  ПРВО МЕСТО у појединачном рангирању са освојених максималних 150 поена (100 на тесту и 50 на практичном делу). Ученица  МС III/4 Павловић Јелена такође је показала изванредно знање у практичном делу и освојила максималних 50 бодова.

На жалост нисмо успели у свему да покажемо право знање наших ученика, па смо у укупном пласману  освојили 16. место,   што уопште не умањује квалитет и припремљеност екипе.

У школу се екипа вратила са освојеним пехаром, који је добила Мирјана Михајловић  за освојено прво место, као и диплому и стипендију једне године студија на Високој струковној школи Висан. Њен успех је и успех нашег тима и Школе.