У сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, Црвеним крстом Звездара и Црвеним крстом Београда, Школа је организовала хуманитарне акције у домену свога рада:

- две акције добровољног давања крви – учествовали ученици, њихови родитељи и наставници Школе – укупно 150 давалаца;

акција сакупљања одевних предмета, играчака и слаткиша и посета Центру за заштиту деце без родитељског старања;

- сарадња са Црвеним крстом у облику организације едукације из прве помоћи.


НАГРАДА САВЕЗА УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА СРБИЈЕ

  Сваке године се 12. мај обележава радно и свечано дао Дан медицинских сестара-техничара. Ове године манифестација је одржана у Нишу, у просторијама Дома здравља. На овај дан бирају се најбољи радници који су дали свој максимум у свом послу и развоју сестринства. Школа је добила медаљу и захвалницу као знак признања и захвалности за изузетан допринос у развоју и стручном раду Савеза. Награду су примили Драгица Малиш, наставник и ученици представници ученика Образовни профила медицинска сестра-техничар Ћирић Игор, ученик изабран за најбољег практичара у свом Образовни профилу, и Даничић Милица. Ученици су учлањени у Савез удружења здравствених радника Србије. Са овогодишњег скупа Дана сестринства  понети су и закључци: одговорност као основна мера, стручност и усавршавање у струци, промовисање здравих стилова живота и спречавање болести, брига о опоравку оболелих и смањивање патњи тешко болесних пацијената.


ПРИЗНАЊЕ ШКОЛИ НА ТРАДИЦИОНАЛНОМ НОВОГОДИШЊЕМ ПРИЈЕМУ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ И САРАДНИКА ИНСТИТУТА ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ

 Традиционални новогодишњи пријем у Скупштини града одржан је 17. децембра. Том приликом Школа је добила значајно признање ПЛАКЕТУ ЗА НАЈУСПЕШНИЈУ СРЕДИНУ У КАТЕГОРИЈИ СРЕДЊИХ СТРУЧНИХ ШКОЛА И ГИМНАЗИЈА.

 Плакету је преузела Александра Христић, наставник који је, већ дуго година, у организацији акције добровољног давања крви у Школи.  

  

ПРИЗНАЊЕ ЦРВЕНОГ КРСТА ШКОЛИ НА ТРАДИЦИОНАЛНОМ ПРИЈЕМУ ПОВОДОМ НЕДЕЉЕ ЦРВЕНОГ КРСТА И НАЦИОНАЛНОГ ДАНА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Црвени крст Београда је на традиционалном пријему поводом Недеље Црвеног крста и Националног дана добровољних давалаца крви уручио признање Школи као једној од НАЈБОЉИХ у Београду по броју прикупљених јединица крви у предходној школској години према подацима добијеним од Института за трансфузију крви Србије.

Свечана додела признања и медаље уприличена је 13. 05. 2014. године у Старом двору.