Поред редовне наставе наставници су посебну пажњу посвећивали ваннаставним активностима која се остваривала кроз припрему ученика за учешће у свим манифестацијама везаним за значајне датуме у Школи /приредбе, хор, изложбе,.../. Ликовне креативне радионице су током целе школске године стварале мала уметничка дела и улепшале школски простор.

Ученици су са својим наставником посетили изложбе у САНУ као и изложбу Петра Лубарде у Музеју «25. мај». По изложби обављани су разговори са ученицима са  циљем да се код ученика подстакне развој сопственог мишљења и става о уметничким делима.  Ученици су имали запажене ликовне плакате на изложби поводом  «Светског дана здравља». Својим најлепшим радовима рађених техником пастела и акварела, ученици  су  достојно представили Школу и на манифестацији на Тргу Николе Пашића на «Јавном часу о климатским променама». Акцијом наставника Зорице Станишић школски ходници су, током целе школске године, улепшавани ученичким радовима .

У сарадњи са наставником ликовне култура Зорицом Станишић, психолог Школе Ружица Обрадовић је опремила једну просторију у Школи, назвавши је Школски музеј. У Музеју се налазе апарати, инструменти, посуђе и други медицинско-технички материјал и наставна учила која нису више у употреби, како би се сачувала историја Школе.