АСТРИНЕ  вршњачке едукатроке одржале у среду  4.  марта радионицу у медицинској средњој школи, коју је оргснизовала  Жељка Николов, социјални радник школе и члан тима за заштиту ученика од насиља.

      АСТРА одржала радионицу на тему трговине људима у средњој медицинској школи на Звездари


    Тим вршњачких едукатора организује АСТРА-Акција  против  трговине људима је у среду 4.марта одержао радионицу на тему трговине људима пред  54 ученика четврте године ове средње школе.

Ученици су били у прилици да стекну основна знања о феномену трговине људима, као и да добијају основне, превентивне  информације како се заштити и на шта посебно обратити  пажњу приликом тражења посла или одласка у иностранство.


    АСТРА-је основана 2000. Године и прва је огранизација која је указала на проблем трговине људима у Србији. Као лидер на пољу  сузбијања трговине људима у нашој земљи, од свог оснивања АСТРА се овим проблемом бави свеобухватно тј. третира различите облике трговине људима и различите категорије жртава-жене, децу и мушкарце. АСТРА истовремено делује у области превенције, едукације, подизања јавне свести, али и пружања директне помоћу жртвама (превасходно ургентне, медицинске и психолошке подршке, али и осталих видова по потреби).


Још једном Вам се захваљујемо на сарадњи, и надамо се њеном наставку.


Жељка Николов, социјални радник школе.