Дана  11.03.2019. у Београду одржан је  регионалони сајам такмичарског карактера Ученичких компанија у организацији ''Достигнућа младих'' под покровитељством Министарства привреде, Америчке агенције за међународни развој (USAID), компаније TeleGroup и ManpowerGroup, као и тржног центра BIG Fashion.  Четири првопласирана тима на овом сајму представиће своје производе на националном сајму Ученичких комапнија од 17. - 19.05.2019. године у Београду заједно са победницима осталих регионалних сајмова.

На такомичењу у Београду своје производе и услуге понудило је 23 ученичке комапније из београдских средњих школа, чије је извештаје, продајне вештине и јединственост понуде оцењивао жири састављен од представника ManpowerGroup, новинар портала Nova RS и представника Западнобалканског института.

На овом такмичењу нашу школу представљале су чак три компаније ''NEST'', ''Diet Familiy’’ и ''LaborMant'' коју чине матуранти наше школе.

Ученичка компанија ''NEST'' бави се мониторингом амброзије и сходно томе, њени чланови су направили андроид апликацију “Ambrosia Alert“ која је намењена свима који имају алергију на полен амброзије. Циљ апликације јесте да се забележе места где постоји амброзија и да упозори кориснике да та места заобилазе колико год је то могуће, а такође и да обавести надлежне да исту униште. Што се тиче компаније ''Diet Familiy’’ они су препознали горући пролем популације, а то је  гојазност и сходно томе осмислили су напитак за мршављење направљен на биљној бази без додатака икакве хемије. Компаније ''LaborMant'' се бави осликавањем медицинских мантила по жељи муштерије.

Захваљујући пожртвованости и ангажовању ученика и њихових ментора наша школа ће имати чак два представника на националном сајму (такмичењу) Ученичких компанија који би требало да буде одржан 17.-19.05.2020. у Београду, а то су компанија

               

Александра Христић, Станислава Гочманац и  Лидија Чпајак

                                            ментори компаније

 

 

У Београду, 12.03.2020.