Промишљањем до одрживог развоја, је назив пројекта који су радили ученици наше школе, уз помоћ психолога школе Силвије Радић, као и социјалног радника, односно разредног старешине Жељке Николов, у организацији Грађанских иницијатива, а подржано од стране Министарства просвете. У овом дивном пројекту су учествовали: Милица Дамњановић, Мирослав Дамњановић, Милица Суботић из Л-3/2, Петра Краснић и Србу Ања из Л-3/1, Александар Антић, Катарина Аничић, Недељко Бјелопавлић, Марко Козић, Маријана Малеш, Анђелка Милановић и Теодора Симић из СТ-3/1, чији је разредни старешина, већ поменута, Жељка Николов.

        Пројекат је био састављен из више целина, а свака целина је посебно и детаљно обрађена у одређеном временском периоду. Неке од главних и централних тема су биле: пушење, фитнес, здрави животни стилови, чињенице о вежбању, као и израда плана акције и конкретног плана акције у побољшању животних стандарда и мера које је потребно предузети како би овакав циљ био остварен.

       Свим учесницима је најзанимљивији део био управо последњи, у ком су имали прилику да изразе своје мишљење, али и покажу сво знање које су стекли, баш кроз различите стручне предмете  санитарно-еколошког и лабораторијског смера. Предмети који су били највише заступљени су: санитарне технике, комунална хигијена, екологија и ддд.

       Без обзира на ситуацију у којој су се сви нашли у току трајања ванредног стања, због глобалне пандемије изазване вирусом COVID-19, ђаци, као и њихови ментори су показали колико су, када је тешко, воља, жеља и слога, битни фактори за успех. Сви су били заједно, ту, једни за друге, без обзира на услове у којима су се затекли.

       Овај пројекат није представљао само једно ново такмичење, он је постао једна права и озбиљна животна лекција, како због знања које је додатно проширено, тако и због свих анегдота, договора, бескрајне подршке и упорности коју су учесници у току њега спознали.

презентација Здрав живот

Промишљањем до одрживог развоја

                                                                                   Теодора Симић, СТ-3/1