Овог септембра почела је још једна школска година. Ипак, овогодишњи почетак је и ђацима и наставницима помало необичан и свакако радостан.Разлог томе је што,после две школске године чији је темпо и садржај диктирала корона, ове године се функционисање школа напокон враћа у уобичајене токове.
Ово је важно и драгоцено свима, а посебно ученицима и наставницима средњих стручних школа јер се у овим школама велики део наставе одвија у наставним базама што током претходних година, због епидемиолошке ситуације, није било дозвољено.
Ученици и наставници Медицинске школе су ову промену дочекали са великим олакшањем јер напокон могу да обављају своје практичне вежбе и блок наставу у здравственим базама - болницама, апотекама, лабораторијама. Занимљиво је да су и запослени у овим здравственим установама са задовољством и нестрпљењем дочекали средњошколце којима несебично преносе знање али и са којима деле послове и обавезе.
И свакодневна настава поново изгледа онако како и треба - учионице испуњене ђацима,граја и жагор на ходницима и школском дворишту током одмора.
О свему  овоме екипа ТВ К1 разговарала је данас са  са директорком Медицинске школе на Звездари, др  Снезаном Милановић, наставницом здравствене неге Слађаном Сарић, као и са ученицима 4.разреда смера медицинска сестра - техничар.

ВИДЕО