У оквиру Европске недеље безбедности и здравља на раду, 24.10.2022.године, ученици Медицинске школе на Звездари, а представници Ђачког парламента су у пратњи наставница здравствене неге  Бојане Ђинђић и Драгице Малиш посетили Хотел Зира.

Имали су прилику да чују министарку за рад, запошљавање, борачка и социјална питања-проф.др Дарију Кисић, в.д. директора Управе за безбедност и здравље на раду-Дуњу Цицмил, представника европске агенције за безбедност и здравље на раду Michele Dinelli.

O унапређењу безбедности и здравља на раду у Републици Србији говорили су проф. др Владимир Мученски и проф. др Бранко Радуловић.

О систему безбедности и здравља на раду у Републици Србији говорила је Мира Божић из Управе за безбедност и здравље на раду.

О инспекцијском надзору у области безбедности и здравља на раду са посебним освртом на учење кроз рад говорила је Маја Илић, инспекторат за рад.

О факторима ризика и превенцији мишићно-коштаних поремећаја здравља са посебним освртом на здравље на раду,говорио је др Вук Марушић.

О факторима ризика за појављивање мишићно-коштаних болести код здравствених радника говорили су др Маја Милошевић и Миле Јакишић.

Приликом демонстрације заштитних положаја случајним одабиром изабран је ученик наше школе МС 2/2 Лука Стојановић на шта смо посебно поносни.

Конференцији су присуствовалИ: МС 2/1 Михајло Ристић и Стефан Јовановић, МС 2/2 Лука Стојановић, МС 2/4 Марко Плављанић и Петар Драгишић, МС 3/5 Невена Менковић и Лука Вујић, Ф 3/1 Лука Грујић и Наташа Маринковић,  СТ 3/1 Милица Грковић и Нађа Јанићијевић, Л 4/1 Марија Конта и Теодора Живадиновић.

Овом приликом су се захвалили Медицинској школи на учешћу у нади и жењи за добром сарадњом и у будућности.

Предавања су била занимљива и корисна тако да ће представници ђачког парламента моћи да пренесу своја запажања и осталим ученицима Медицинске школе.

СЛИКЕ

Наставник здравствене неге Бојана Ђинђић