Градска општина Звездара је дана 05.12.2022. године организовала избор за  најволонтерску акцију на територији општине Звездара. Медицинска школа је пријавила три волонтерске акције:

1. Дана 17.10.2022. године у нашој школи обележени су Светски дан хране и Светски дан борбе против сиромаштва. Тим поводом, ученици одељења СТ 3/1 и МС 3/2 израдили су плакате, делили флајере и брошуре о правилној исхрани, превенцији дијабетеса, значају шетње и рекреације.  Такође, организована је и акција ''Баци цигарету, узми јабуку'', те су ученици делили јабуке за ужину наставницима и ученицима. Координатори активности ученика били су наставник Ђукић Дејан и и наставница Микић Зорица.

У оквиру обележавања светског дана борбе против сиромаштва, организована је хуманитарна акција прикупљања добровољних прилога у виду гардеробе, кућне хемије, хране и  средстава за личну хигијену за угрожене, а прикупљени прилози достављени су Верском добротворном старатељству Архиепископије београдско-карловачке. У овој акцији учествовали су ученици одељења МС 2/1 И МС 3/2. Координатори ове активности ученика били су наставник Ђукић Дејан и наставниа Јаковљевић Катарина.

2. ''Откуцај љубави'', у којој су учествовали ученици  одељења Л 3/2 ,Л 3/1, Л 4/2,  МС 4/2, МС 4/1, и МС 3/6, као и наставници: Христић Алекасандра, Др Марковић Николић Биљана, Др Бунчић Мирјана и Јаковљевић Катарина.

Хуманитарна акција ''Откуцај љубави'' одржала се 26.11.2022. године у холу Медицинске школе на Звездари. Главни циљ ове акције био је прикупљање новчаних средстава за лечење девојчице Наталије Стевановић која болује од цистичне фиброзе. Грађани су тог дана имали прилику да учествују у акцији и својим малим доприносом помогну девојчици. Ученици који су учествовали у овој хуманитарној акцији мерили су грађанима артеријски притисак, засићење артеријске крви кисеоником и пулс. Поред тога, грађани који су се прикључили хуманитарној акцији имали су прилику да обаве преглед код докторке Биљане Марковић Николић, као и да  присуствују предавању које је она одржала.

3. ''Дани срца'', у којој су учествовали ученици одељења МС 3/3, МС 3/2 И МС 4/4.

Општина Звездара је поводом  Светског дана срца организовала хуманитарну манифестацију  ''Дани срца''. Тог дана, ученици су уз објашњење због чега је важно редовно контролисати крвни притисак и ниво шећера у крви, значајно утицали на свест грађана о превенцији настанка многих болести, посебно кардиоваскуларних.

Координатор ове активности ученика била је наставница Кајтази Маријана.

Дана 05.10.2022. године, у Градској општини Звездара, на избору за најволонтерску акцију, ученици наше школе су кроз презентације представили хуманитарне акције које су реализоване у току полугодишта.

СЛИКЕ