Конференција „Teen Talk“ је одржана 02.11.2023. године у МТС дворани са трајањем од 9 до 16 часова. Генерацијски јаз као веома присутан проблем данашњице је био покретач организовања конференције  „Teen Talk“ под покровитељством Advertising Solutions и директорке Наташе Вулин.

Конференцији су присуствовали наставници: Јована Предојевић Ћоровић, Марија Нешић, Споменка Варајић, Данка Радосављевић, Емилија Стојковић, Емилија Благојевић и Милица Симић са 50 ученика из одсека медицинска сестра-техничар (одељења МС 1/4, МС 3/1, МС 3/4, МС 4/4, МС 4/5, МС 4/6). Ученици који су имали учешће у конференцији као саговорници и водитељи су: Михајло Микић (МС 4/5), Борис Нешковић, Владимир Анђелић и Јелена Нешковић (МС 4/6).

У току конференције наши ученици су учествовали у:

- Панелу „Generation Gap“ – панел у којем се дискутовало о томе како боље разумети родитеље и како да родитељи боље схвате своју децу и савремено доба. У овом панелу је Ана Мирковић, психолог, разговарала са Горданом Племић, директорком удружења Родитељ, Робертом Чобаном, председником Color press grupa, и ученицима наше школе Борисом Нешковићем (МС 4/6) и Михајлом Микићем (МС 4/5).

-Teen Talk ординацији – ученици наше школе Јелена Нешковић (МС 4/6) и Владимир Анђелић (МС 4/6) разговарали су са др Сањом Панић Зарић, педијатар на одељењу за ендокринологију Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије, и др Слободаном Маричићем, педијатар у Дому здравља Нови Сад. У ординацији су разговарали о гојазности и дијабетесу, затим о ХПВ инфекцији и превенцији ХПВ инфекције путем вакцинације.

Михајло Микић и Борис Нешковић су добили више пута аплауз слушалаца и саговорника за своје тумачење генерацијског јаза. Неколико пута су се саговорници враћали на њихове реченице указујући да су искрено и правилно објаснили проблем старих и младих генерација. Такође, Михајло Микић и Борис Нешковић су говорили о генерацијском јазу за телевизију „Уна“. Нагласили бисмо да нису имали унапред питања на која треба одговарати.

Модератор панела, саговорници и организатори конференције су упутили речи похвале ученицима, њиховој зрелости, сналажљивости, елоквенцији, храбрости. Јелена Нешковић и Владимир Анђелић су на одличан начин водили разговор и више пута похваљени за одлично постављена питања која су значајна младима, али и њиховим родитељима. Иако тинејџери, показали су се као веома вешти водитељи.

Колеге и ученици који су присуствовали конференцији су веома поносни на представнике наше школе. Била је част и велико задовољство присуствовати конференцији из које су сви могли нешто ново научити, упознати многе стручњаке из различитих области и подржати своје ученике/односно вршњаке. Сви ученици су веома задовољни и радо су поделили са наставницима своје импресије и одушевљење у жељи да поново присуствују сличном догађају. Хвала управи школе и колегама на великој подршци за учешће у конференцији.